feedburner

Duyuru:
Sitemize Yazar Alınacaktır.
İlgilenenler ozkanin401@hotmail.com
adresine mail yollayabilirler.

Kurban Bayramında hava nasıl olacak?

Etiketler:
Yazının Okunma Sayısı:


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın bugün ve hafta sonu doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.


Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Arefe günü doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak sıcaklıkların, bayramın ilk günü tüm yurtta 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Bayramın ilk günü, Doğu Karadeniz ile Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Kars, Ardahan ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek.
İkinci gün ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak etkili olacak. Üçüncü gün ise Doğu Karadeniz kıyılarıyla birlikte Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van çevreleri yağışlı geçecek.
Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bayramın son günü ise İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Recent Comments