feedburner

Duyuru:
Sitemize Yazar Alınacaktır.
İlgilenenler ozkanin401@hotmail.com
adresine mail yollayabilirler.

Telefon Bataryasının Ömrü nasıl Uzar ?

Etiketler:
Yazının Okunma Sayısı:

Telefon Bataryasının Ömrünü Uzatmak ,Batarya Ömrünü Uzatma, Cep Telefonu Pilinizin Ömrünü Uzatmak,cep telefonu batarya ömrünü uzatma

1 -) Cep telefonunuzun ayarlarından aydınlatma sürelerini kısaltın ve ekran parlaklığının şiddetini azaltın. Hareketli duvar kâğıtları daha fazla güç harcayacağı için bunları değiştirin.

2 -) Telefonunuzdaki açılış ve kapanıştaki sesleri kapatın. Çoğu telefonda bulunan uyku modu özelliğini aktif edin. Kullanmadığınız sürelerde bluetooth, WLAN ve kızılötesi özelliklerini kapatın. Şu an için ülkemizde 3G servisi henüz aktif olmadığı için telefonunuzun boşu boşuna 3G istasyonlarını keşfetmek için enerji harcamaması için bu özellik kapatılabilir. Sürekli şebeke arayan bir cep telefonunun tükettiği güç, bataryanın erken tükenmesine yol açar. Bu nedenle şebeke sinyal gücünün az olduğu ortamlarda uzun süre kalmanız gerektiğinde cep telefonunuzu kapatmak, telefonunuzun şarjının daha uzun sürede bitmesini sağlar.

3 -) Cep telefonunuzdaki pilin yapısının nikel mi yoksa lityum mu olduğunu mutlaka öğrenin. Çünkü nikel ve lityum pillerin şarj etme işlemleri farklıdır. İlk kullanımdan önce nikel pillerin 10 saat şarj edilmesi gerekirken, şarj süreci lityum pillerde cep telefonu pilin dolduğunu belirtene kadar devam eder. Nikel pillerde, pil tam bitirilmeden ve rastgele şarj edildiğinde, pil içerisinde oluşan kristaller pilin performansını düşürür. Lityum pillerde ise
istenen zamanda şarj işlemi yapılabilir. Pilin tamamen bitmesini beklemeye gerek yoktur.

4 -) Telefon görüşmesi yaparken cihazın arkasında bulunan bütünleşmiş antene dokunmaktan
veya el ile üzerini kapatmaktan kaçının. Bu durum sinyal kalitesini düşürür ve cep telefonunuz sinyal kalitesini korumak için daha güçlü gönderim yapmaya başlar. Sonuç olarak enerji tüketimi artmış olur.

5 -) Bir lityum pil pratikte 300 ila 500 kere şarj edilebildiği için, bu süreyi aşan kullanımlarda pilin yenilenme vakti gelmiş demektir.

6 -) Web tarayıcı veya e-posta güncelleme aralıklarını sık yaptırmayın.

7 -) Eğer bir lityum bataryayı uzun süre kullanmayıp saklayacaksanız yarı boş hale getirin ve 15-18 derece sıcaklıkta saklayın. Bu, bataryayı korur. Tekrar kullanmadan önce bataryayı tamamen şarj edin.Telefonunuzu yüksek sıcaklıktan koruyun.

8 -) Telefonunuzun enerji tüketim canavarı olan titreşim özelliğini devre dışı bırakın.

9 -) Telefonunuzdaki özellikle görsel oyunlar da büyük miktarda enerji kaybına sebep olur. Pilin ömrünün önemli olduğu durumlarda oyun oynamaktan vazgeçin. Eğer biraz daha fazla pil ömrü istiyorsanız, bataryanın, şarj edildiği her defa daha yüksek verimle çalışmasını sağlayarak, şarj devrini ve kullanım ömrünü uzatan pil vitamini etiketlerinden birini satın almanız gerekiyor.

10 -) Forumlarda dolaşan “Eğer cep telefonunuzun pili çok düşükse ve acil bir telefon bekliyor iseniz; bazı Nokia cep telefonlarında geçerli olan rezerve pil özelliğini aktif etmek için *3370# tuşlarına basarak, telefonunuzu, rezerve pille çalışır hale getirebilirsiniz. Cihazınız pil seviyesinde % 50 artış gösterecek vetelefonunuzu şarj ettiğinizde, rezerve piliniz de tekrar dolacaktır.” gibi sözlere sakın kanmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Recent Comments